https://www.hillsfarmacy.com/ http://www.exlpharmacy.com/ http://generics365.com/ http://www.healthprose.org/ Vrije Basisschool de Regenboog | Derdestroom
Locatie Begoniastraat

Op Locatie Begoniastraat hebben we op dit moment twee kleuterklassen en een groep 3. Locatie Begoniastraat valt onder dezelfde directie en bestuur en maakt zoveel mogelijk gebruik van de faciliteiten van locatie Mimosaplein zoals administratie, het ICT- en handarbeidlokaal en zo meer. Vastgesteld beleid  en protocollen zullen ook voor de locatie Begoniastraat gelden. Inkoop van materialen zal via de locatie Mimosapleine in de persoon van Sylvia Obers gebeuren.

Uiteindelijk zal deze locatie uitgroeien tot een volledige stroom: 3 kleuterklassen en groep 3 tot en met 8. Vanaf 2017 heeft de gemeente een gebouw toegezegd aan de Rector Baptistlaan. We zullen dat gebouw eerst moeten laten renoveren, waarna we het kunnen betrekken. We hebben daarom geen zekerheid over op welk moment precies we dit gebouw met de groepen van de Begoniastraat kunnen betrekken.

Een typische schooldag voor groep 1/2 op de locatie Begoniastraat
Om 8.25 uur gaat de deur open,  de ouders/verzorgers brengen hun kleuter(s) naar de groep. Om 8.30 uur zijn alle kinderen door de groepsleerkracht begroet en zitten alle kinderen in de kring. Dan start het programma met de dagopening en het zingen van enkele liedjes.
Om ongeveer 8.40 uur is er het arbeidsspel, het ochtendspel, het ambachtsspel, een dansspel of een muzikaal bewegingsspel. Dit gebeurt in en vanuit de kring.
Vervolgens hebben de kinderen vanaf ongeveer 9.00 uur het vrije spel. Dit gebeurt in het eigen lokaal. Waar het ene kind gaat bouwen, kiest een ander kind, al dan niet met een paar andere kinderen om in het huisje te spelen, te knutselen, te tekenen of in een prentenboek te kijken.
Om 10.15 uur zetten 2 kinderen, als ware opruimkoningen, de stoelen in een kring en anderen maken fruit klaar. Om 10.30 uur gaan ze gezamenlijk fruit eten. Als dat gedaan is wordt de klas opgeruimd en worden de tafel gedekt met borden en bekers.  Om 11.15 uur gaan ze eerst buiten spelen in de voortuin en om 12.45 uur wordt er brood en rauwkost gegeten. Na het eten is er tijd om te rusten.
Om 13.00 uur gaan ze weer naar buiten, deze keer spelen ze op het achterplein. Op dit moment  kunnen de kinderen door hun ouders/verzorgers die dat conform de afspraken met de school geregeld hebben, opgehaald worden op het plein.
Na het buitenspelen staat er afhankelijk van de dag één van de volgende activiteiten op het programma; tekenen, schilderen, broodbakken, boetseren, knutselen met de oudere kinderen.
De dag wordt vervolgens afgesloten met een verhaal of een prentenboek en de eindspreuk van de dag.
Vanuit de kring gaan de kinderen om 14.20 uur naar buiten, de ouders/verzorgers of de medewerkers van de BSO halen hun kind(-eren) op.

Lestijden  Begoniastraat
groep 1:

ma-, di-, do- en vrijdag: 8.30-14.20 uur
woensdag: 4-jarigen; geen lesdag
groep 2:
ma-, di-, do- en vrijdag: 8.30-14.20 uur
woensdag: 5-jarigen en ouder; 8.30-12.05 uur
groep 3
ma-, di-, do- en vrijdag: 8.25-14.30 uur
woensdag: 8.25-12.05 uur

copyright- privacy verklaring