VBS De Regenboog

Werkboekje groep 3 deel 1 [PDF]

Werkboekje groep 3 deel 2 [PDF]

Rekenen groep 3 [PDF]

Met deze link voor de leesmethode “Veilig leren lezen” Kun je als ouder inloggen en oefenen met de software.

[klik hier]

Sommenfabriek is een website die uitleg geeft over strategieën en die opdrachten aanbiedt voor de kinderen.

[klik hier]

Op Sommenfabriek.nl staan filmpjes die heldere uitleg geven over welke strategieën kinderen kunnen toepassen om sommen te berekenen. Tellen op vingers is " verboden", laat de kinderen hiervoor materiaal gebruiken (bv. kralen, knopen, legoblokjes) laat dit materiaal ordelijk neerleggen zodat de kinderen makkelijk resultatief kunnen tellen en getallen overzichtelijk zien.

Zorg dat de kinderen (samen met jullie) de opdrachten ook goed lezen en besteed extra aandacht aan "rekentermen" meer, minder, (bij een trein) instappen of uitstappen, (bij geld) hoeveel krijg je terug, blijft er over etc.

Hopelijk hierbij voldoende uitleg

Groetjes de juffen van groep 3

Circus huiswerk

Ja je leest het goed, tijdens deze "corona" crisis zit ook het circus niet stil. Iedereen probeert er het beste van te maken.

Als jij thuis wel eens wat anders wilt doen dan, opstaan-ontbijten-broertjes en zusjes pesten-huiswerk maken-middag eten-nog meer huiswerk-avond eten-naar bed, dan hebben wij hier super tof huiswerk voor jou.

Kijk eens of jij een van de opdrachten kan maken? Natuurlijk wel even overleggen met je ouders!

[Klik hier voor Circus huiswerk]

VBS De Regenboog